Tekenmaterialen

Kleurpotlood
Een product waar iedereen wel eens mee gewerkt heeft, al is het maar op de lager school. In tegenstelling tot wat soms gedacht wordt is het kleurpotlood een volwassen product. Potloden zijn er in vele soorten en maten; van grafiet- en houtskoolpotloden voor het schetsmatige werk, tot kleurpotloden, waar in de regel gedetailleerd mee gewerkt wordt.

Pastelkrijt
Een droge techniek waarmee spontaan en snel gewerkt kan worden. Het enige stuk gereedschap zijn de vingers en misschien nog een doezelaar. Het karakter van het krijt zorgt ervoor dat "ruim" getekend wordt. Voor details kan het pastelkrijt gecombineerd worden met pastel of kleurpotloden. Door het vrijwel ontbreken van bindmiddel moet u de tekening wel fixeren. We hebben het complete assortiment in de merken Rembrandt en Schmincke

Oliepastel
Oliepastel is een teken- en schildermateriaal. Het wordt vaak verward met wasco of het oudere vetkrijt. Oliepastels zijn over het algemeen echter zachter dan vetkrijt. Met oliepastels wordt op een andere manier gewerkt dan de meeste andere media. Het is bij uitstek geschikt om levendig werk op te zetten, tekeningen die bestemd zijn voor reproductie of voorwerk voor digitale tekeningen. Voor wie van een losse tekenstijl houdt met levendige kleuren is dit het materiaal bij uitstek!

De huidige oliepastels bestaan meestal uit een mengsel van pigment, paraffine, olie, stearine, een oplosmiddel en een stabilisator. De stabilisator zorgt ervoor dat de oliepastels minder beïnvloedbaar zijn door de temperatuur. Toch is het nog steeds zo dat oliepastel wat zacht worden als je een klein stukje lang in je hand hebt. De uiteindelijke eigenschappen en uitstraling van de oliepastel wordt bepaald door verhouding waarin de ingrediënten worden vermeng en het soort was.

Met oliepastels kan op allerlei ondergrond worden gewerkt zoals papier, karton, doek, hout en aardewerk. Voordeel is dat de ondergrond niet bewerkt hoeft te worden. U kunt direct aan de slag. Oliepastel is daarom erg geschikt waar het vroeger ook voor gemaakt is; directe expressie.

Ons assortiment


Faber Castell kleur-, aquarel- en pastelpotloden
Derwent Coloursoft, Studio, Artist, Pastel, Aquarel, Inktense,Procolour,Metallic, Graphitint en Drawing ZOLANG DE VOORRAAD STREKT 50% KORTING OP HET GEHELE ASSORITIMENT VAN DERWENT
Caran d’Ache kleur-, aquarel- en pastelpotloden
Conté kleurpotloden
Panpastel
Rembrandt Pastelkrijt
Schmincke Pastelkrijt
Van Gogh Pastels
Conté pastelpotloden, schetskrijt en schetspotloden
Oliepastel van de merken , Caran d'ache en van Gogh